Als John Jansen van Galen in 1970 voor het eerst naar Suriname reist, betreedt hij een broeierige samenleving van Nederlandse makelij en schaamt hij zich voor scheefgetrokken krotten, verval en stagnatie. Maar hij wordt ook verliefd op het land en zal er talloze malen terugkeren.
Hij leert er kunstenaars en politici kennen, een oude planter en een transseksueel. In 1973 verslaat hij de stakingen van de onafhankelijke republiek Suriname. Zijn fascinatie voor het land eindigt daar niet mee. IJlings gaat hij erheen als in 1980 jonge, in Nederland gevormde militairen de republiek kapen, en nog vele keren nadien. Zo ontstaat een portret dat een kwarteeuw Surinaamse geschiedenis in beeld brengt.
John Jansen van Galen is journalist en werkt voor Het Parool en NOS radio. Hij publiceerde een aantal boeken over wandelen. Over Suriname schreef hij meerdere boeken, evenals over de Nederlandse Antillen en Nieuw-Guinea.
‘Zijn reportages ademen een aangename sfeer van afstandelijke betrokkenheid en getuigen van kennis van de Surinaamse samenleving en politiek. (…) Intelligente literatuur voor wie zich in de immer onvoltooide dekolonisatie van Suriname interesseert.’ NRC HANDELSBLAD
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 18,50
Bij ons betaalt u ongeacht de hoeveelheid boeken € 3,95 aan verzendkosten in Nederland.