Gedurende de 20ste eeuw drong techniek steeds verder door in de Nederlandse samenleving. Techniek speelde een belangrijke rol in de voortgaande modernisering. De zevendelige serie Techniek in Nederland in de twintigste eeuw maakt de balans op van die modernisering en gaat in op de kansen, keerpunten, verworvenheden en risico's. In het zesde deel van de serie staan de thema's stad, bouw en industriële productie centraal.
In de stad vragen netwerken zoals openbaar vervoer, riolering en stadsverwarming om bijzondere oplossingen. De Nederlandse steden ontwikkelen zich op dit vlak tot belangrijke centra van technologische vernieuwing. Dit deel beschrijft deze speciale dynamiek.
Tijdens de 20ste eeuw groeit de Nederlandse bevolking sterk. Dit stelt woningbouwers voor de enorme opgave de groeiende bevolking te huisvesten. Daarbij krijgen architecten en bouwers ook te maken met veranderende eisen die overheid en bewoners aan nieuwe woningen stellen. Modernisatie van de woningbouwmethoden maakt het mogelijk grote aantallen relatief goedkope woningen te bouwen - een cruciale voorwaarde voor de opkomst van de sociale woningbouw.
De Nederlandse industrie komt in de 20ste eeuw tot indrukwekkende prestaties. Aan de basis hiervan staat een gezond innovatief vermogen. Aan de hand van drie casestudies - de scheepsbouwsector, de grafische industrie en Philips - wordt een veelzijdig beeld van de Nederlandse industriële productie geschetst.
Zo voegt dit deel waardevolle hoofdstukken toe aan de monumentale serie over de technische ontwikkeling die Nederland in de 20ste eeuw doormaakt.
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 12,00
Bij ons betaalt u ongeacht de hoeveelheid boeken € 3,95 aan verzendkosten in Nederland.